Mudroňka opäť víťazí (basketbal 3x3)


V utorok 14. mája sa v telocvični Základnej školy, A. Stodolu v Martine konali Majstrovstvá kraja v basketbale 3 x 3 alebo v streetbale. Naši chlapci v konkurencii víťazov okresných kôl z Kysuckého Nového Mesta, Námestova, Žiliny a Liptovského Mikuláša obsadili 1. miesto. Našim basketbalistom z tribúny fandili ich spolužiaci z 9.B triedy spolu s triednou pani učiteľkou. Chalani postúpili na Majstrovstvá Slovenska, ktoré sa budú konať v Športovom komplexe x-bionic® sphere v Šamoríne 11. a 12. júna 2024. Budeme im držať prsty a spoň na diaľku silno povzbudzovať.

Našu školu reprezentovali: Juraj Jánošík, Alfred Holub, Hugo Holič a Oliver Bako


Ako si chalani spomínajú na rozhodujúce okamihy tohto dňa:

 

,,Na tento deň sme sa veľmi tešili. Prvým naším pocitom po príchode do telocvične bola nervozita zmiešaná s nedočkavosťou, ale aj s istým sebavedomím. Od začiatku sme vedeli, že to nebude ľahké, no boli sme si istí, že na to máme! Našou najväčšou motiváciou bol neúspech z minulého roka, keď sme skončili na poslednom, piatom mieste!

Rozlosovanie zápasu bolo veľmi zaujímavé, keďže posledný zápas  sme mali hrať s naším obávaným rivalom zo Žiliny.

Prvými tromi zápasmi sme prešli celkom hladko s výsledkami 16:8, 21:4, 18:10. Následne prišiel náš posledný a zároveň najdôležitejší zápas o prvé miesto so Žilinou. Skoro celý zápas sa vyvíjal v prospech Žilinčanov, dokonca sme prehrávali 13:8. No po neuveriteľnom povzbudení zo strany fanúšikov a trénera, sme si za stavu 14:14 vynútili predĺženie. V predĺžení vyhráva ten, kto prvý skóruje 2 bodmi. Po jednom podarenom trestnom hode z oboch strán, za stavu 15:15, náš najlepší hráč, Juraj Jánošík, vystrelil „dlhú trojku“, ktorou poslal Žilinu domov a Martin do superfinále v Šamoríne.

Ďakujeme nášmu trénerovi p. Tomášovi Holičovi za vedenie a za to, že nám veril! Za  podporu a pomoc ďakujeme aj p. učiteľovi Chyľovi a za skvelú atmosféru ďakujeme našim spolužiakom z 9. B a triednej p. učiteľke Baričákovej.

Držte nám palce na Majstrovstvách Slovenska !!!


Text: J. Jánošík, A. Holub, H. Holič, S. Jambor



Naspäť